Úprava vody v bazénu a ve vířivce

cista-voda

Udržovat vodu v bazénu nebo vířivce lze několika způsoby. Chlórová chemie, kyslíková chemie, nebo něco jiného? Více informací se dozvíte v článku.

 

Chlórová chemie

Chlor-2-Tabs-Flock-Šok (1)

 

Nejlepší a nejúčinnější metodou na úpravu vody v bazénu a ve vířivce je jednoznačně použití chlorové chemie. Úprava vody chlorovými tabletami je uživatelsky příjemná a levnější oproti kyslíkové chemii. Lze je s úspěchem využívat při eliminaci problémů se zhoršenou kvalitou bazénové vody, souvisejících s tvorbou biofilmů a bílých zákalů organického původu. Chlórová chemie, ale při vyšších teplotách vody rychle vyprchává, zvyšuje se její spotřeba a zvyšuje se množství vázaného chlóru. Není vhodná pro alergiky, je dráždivější než chemie kyslíková.

 

 

Bezchlórová chemie

SpaBalancer-UltraShock-standard-height-1080px

 

Pro použití v soukromém bazénu či vířivé vaně je z hlediska desinfekčních účinků plně dostačující kyslíková chemie. Úprava vody je zde uživatelsky a finančně náročnější. Kyslíková chemie nedráždí pokožku, proto je vhodná pro lidi alergický na chlór, kojence i batolata. Na ošetření nečistot a organických zbytků můžete použít např. MPS okysličovadlo od firmy HotSpring. Okysličuje organické kontaminace a zanechává vodu čistou a šumivou. Tento přípravek nezvyšuje hladinu vápníku a snižuje riziko škod způsobených Sanitizer bez potřeby úpravy pH. Rychle účinné bezchlórové ošetření redukuje organické zbytky, osvěžuje a rozjasňuje vodu. Pokud se správně používá, neodbarvuje povrch vířivé vany nebo bazénu.

 

Slaná voda

U vířivek HotSpring lze využít orginální systém slané vody. Pro uživatele s citlivou pokožkou ideální volba. Úprava vody v bazénu je větší oříšek, je nutno hlídat stupeň salinity a zvolit kvalitní nerez, aby nedošlo k poškození povrchů.

 

pH regulace

pH je jedním z faktorů, který je potřeba u bazénové vody hlídat a regulovat. Špatné hodnoty pH snižují účinky dezinfekcí, a zvyšují tak spotřebu ostatní chemie a nutnou koncentraci chloru v bazénu. Když je vysoké pH v bazénové vodě dochází ke srážení minerálů z vody na stěnách bazénu. Při nízkém pH může vést k podráždění kůže a vyrážkám. Než budeme regulovat pH v bazénové vodě je potřeba ho zkontrolovat a k tomu nám slouží uživatelsky jednoduché testery a testovací proužky. Dle naměřených hodnot aplikujeme příslušný přípravek k regulaci pH. Je to jednoduchá procedura, kterou zvládne prakticky kdokoliv.

testerhotspring-standard76757-standard-height-1080

 

Flokulace (Vločkování)

flocc-20l-24-kg-standard-width-1080px-gigapixel

 

Flokulace nebo-li vločkování je velmi důležitým krokem při údržbě bazénové vody. Dezinfekční látky sice zabijí veškeré organické znečištění, ale nejsou schopné zajistit jejich usazení na filtraci. V bazénu pak může zůstat jemný zákal i přesto, že již neobsahuje živé bakterie. Vločkovač tento zákal srazí do vloček, které při použití přípravku přímo do bazénu je nutné vysát přes filtrační zařízení. Kartušová filtrace se bude rychleji zanášet, je potřeba filtrační kartuši častěji čistit. Díky vločkovači dostane voda žádoucí jiskru a křišťálový lesk.

 

 

 

Dávkovací systémy

ASIN-AQUA-REDOX

Kombinace dvou dávkovacích čerpadel s přesným dávkováním Pool and SPA přísad zajistí pokročilou údržbu bazénové vody. Ve spojení s vhodně zvoleným filtračním systémem zajistíte nejnižší efektivní koncentraci chemikálií, která sníží nežádoucí efekty dezinfekčních přísad ve vyšších koncentracích. Měření a dávkování koncentrace chloru je ovládáno sondou REDOX potenciálu.

 

Bazénové vysavače

Bazénový vysavač čistí všechny druhy bazénů, lázní, dětských bazénů, bazénů nafukovacích typů. Silné průtokové čerpadlo a univerzálně použitelný filtrační sáček s lapačem nečistot odstraňuje listy, písek a řasy. Vysavač můžete použít buď ručně nebo připevnit ke standardní teleskopické tyči. Ruční vysavač je lehký, uživatelsky přívětivý a velmi cenově dostupný. Vakuovou hlavou lze vyčistit velké plochy bazénu, nebo lze hlavu vyjmout, což činí jednotku výkonným bodovým čističem, který dokáže hladce čistit rohy a trhliny. S vysavačem můžete rychle a efektivně vyčistit malé části svého bazénu.

Automatická bazénový vysavač je plně automatický robotický systém určený k čistění všech tvarů bazénů do 80 m² povrchu hladiny. Kromě dna bazénu čistí i jeho stěny až po linku podél hladiny vody. Po práci se automaticky vypne. Plochy bazénu jsou optimálně pokryty díky inteligentnímu navigačnímu systému těchto chytrých čističů.

rucni-vysavac-pool-blaster-catfishrucni-vysavac-pool-blaster-maxVirtuoso-100bazenovy-vysavac-virtuoso-200