Čepice do sauny

Po mnoho let jsou sauny vnímány jako součást zdravého životního stylu. Jsou skvělým způsobem, jak se zbavit stresu, přispět ke zdraví a detoxikaci organismu. Skvělý doplněk pro správné prohřátí organizmu při saunování je čepice do sauny. Možná se Vám zdá zbytečné používat čepici v tak extrémně horkém prostředí, jakým je právě sauna. Samozřejmě to má svojí logiku, při slunných dnech v létě je základním vybavením pokrývka hlavy jako ochrana proti přehřátí organizmu. Saunová čepice brání rychlému prohřátí hlavy a prodlužuje tak délku pobytu v sauně.
 
cepice-do-sauny-meri-tmave-bezova-5
 

Trocha teorie

Horký vzduch se v sauně drží nahoře, a proto, čím výše v sauně sedíte, hlava je vždy v tom nejteplejším prostředí. Zatímco tělo se postupně prohřívá, hlava se ohřívá podstatně rychleji. Na hlavě se nachází termoregulační (teplotní) senzor, který nám signalizuje dostatečné prohřátí. Čepice správného tvaru brání rychlému prohřátí hlavy izolací teplotního čidla a prodlužuje tak délku pobytu v sauně. Zbytek těla se tedy může důkladně prohřát. Díky saunovací čepici oddálíte potřebu ochlazení.

cepice-do-sauny-meri-tmave-bezova-6

Materiál

cepice-do-sauny-meri-tmave-bezova-4

saunové čepice je dobré vybrat správný a kvalitní materiál. Uživatelsky nejpříjemnější je kombinace kvalitního lnu a bavlny, ze kterých je saunová čepice vyrobená. Tato kombinace materiálů je velmi odolná, dobře se pere, skvěle izoluje teplo a vytváří tak přívětivé mikroklima při kontaktu s Vaší pokožkou. Čepice do sauny vám bude dobrým společníkem pro chvíle odpočinku.